08-748 00 15
Vardagar 09.00 - 17.00
Kuba

Kuba

Fördjupa dig i landets bleknande koloniala storhet, utsökta stränder och praktfulla anläggningar på en lyxig semester till Kuba.

En semester på Kuba innebär en upplevelse av kontraster; strosa runt bland de färgglada byggnader som utgör Havannas UNESCO-listade gamla stad och du kommer att se en 200 år gammal arkitektur influerad av conquistadorer som grundade staden på 1600-talet. På besök till kustorter som Varadero och Guardalavaca kommer du att ha kunna bada i solsken nästan året runt på de idylliska vita sandstränderna vid det inbjudande Karibiska havet.

Om du beger dig inåt landet kommer du hitta bergskedjan Sierra Maestra i Parque Baconao, krokodilbebodda träskmarker på Zapata-halvön och grönskande sluttningar i Valle de los Ingenios. Under en lyxig semester på Kuba kommer du att kunna fördjupa dig i Kubas rika kultur som består av afrikanska, franska, haitiska, jamaicanska och spanska influenser; en mångfald som återspeglas i landets mat, språk och musik.

Kubas museer och konstgallerier erbjuder fantastisk kolonial konst och arkitektur. Revolutionens konst  är slående  men det är de gamla palatsen, kyrkorna och kullerstensgatorna som främst lockar besökare. Havana är omgivet av imponerande spanska koloniala fort, de flesta av dem väl bevarade och öppna för allmänheten.

Havanna är den största och mest anmärkningsvärda staden i Karibien. Plaza de la Catedral går tillbaka till 17: e och 18-talen, medan Paseo del Prado är en klassiskt 19 hundra tals spanskt promenadstråk. I hotell distriktet Vedado  är det en känsla av 1950-talet om igen. Plaza de la Revolución är hjärtat i Fidel Castros Kuba.

Bortsett från Havanna  lämnade Spanjorerna en rad charmiga koloniala städer runt om på ön. En av dessa som en fantastisk  juvel är Trinidad, oförändrad i över ett sekel. Många av Trinidads ståtliga koloniala herrgårdar har omvandlats till pensionat eller museer och musiken på stadens musikklubbar kommer göra att du får svårt att hålla dina fötter still.

Kuba är en av de säkraste platserna i världen att besöka och här är billigt för att vara i Karibien. Turismen är Kubas största inkomstkälla och utländska besökare är noggrant skyddade från allt ont. Den erfarna resenären kommer att finna det lätt att ge sig ut på upptäcktsfärd utanför hotellen, och det kubanska folket är uppriktigt vänliga. Ett besök på denna charmiga ö  och man inser det!
 

Se alla Resmål

Populära Hotell

Vi rekommenderar

Gran Caribe Club Kawama Varadero

All Inclusive

En elegant 3+-stjärnigt all inclusive hotell i Varadero direkt på stranden.

Läs mer

Semestertyper

Reseinformation - Kuba

Det finns inget direktflyg till Kuba. Du kan resa via Amsterdam, Paris eller Frankfurt 

Valuta: Cubansk peso
Tidsskillnad: 6 tim sommar & 5 tim vinter
Flygtider: ca. 10 tim 
Visum: Behövs. Köpas från oss  
Nationaldryck: Rom. Cuba Libre
Nationalrätt: Plantain, ris och bönor

Du kan kombinera ett besök till Kuba med Miami eller Bahamas.

HuvudstadHavanna
SpråkSpanska
Folkmängd11 167 000
Yta109 884 km2
Turistinfo

Varför besöka Kuba?

  • Mil efter mil av vita sandstränder.
  • Små undangömda städer med slående arkitektur.
  • Klarblå vatten och de bästa cigarrerna i världen.
  • En blandning av spanska och afrikanska rötter, Kuba är den största, minst kommersialiserade och mest spännande ön i Västindien.